Sabeum-nim Signe Egsvang Rasmussen.

s1

Lørdag 26. november 2016 fik Signe bundet det nye sorte bælte med 4 guldstriber om livet af Grandmaster Momme Knutzen fra Taekwondo Life Academy.
Dermed kunne hun kalde sig Sabeum-nim som er titlen på en master i taekwondo der har opnået 4. Grad af det sorte bælte.

De 4 guldstriber på bæltet symboliserer 4. dan / 4. grad sortbælte i Taekwondo og en samtidig milepæl for Signe efter næsten 12 års vedvarende træning.

Signe startede med at dyrke Taekwondo da hun var 12. år og har holdt ved siden uden pause.
Egentlig kom hun fra at danse hip-hop, men da hun så sin far dyrke kampsport måtte hun bare prøve – og blev så ved og ved…

I en del år gik Signe til kampe i Taekwondo hvor hun b.la opnåede at vinde fighter-pokaler.
Hun deltog også et antal gange i selvforsvars-cup hvor hun blev samlet vinder for kvinderne efter at have løbet 5 – 6 km på en reaktions-bane ude i en skov og i et beboelseskvarter hvor der var indlagt et antal overfald der skulle forceres.

10 klasse tog Signe på efterskole med dans og gymnastik som hovedtema.
Men om aftenen gik Signe ned i gymnastikhallen og trænede de serier der hører til bæltegraderne i Taekwondo. På den måde fik hun holdt sin kampsport ved lige til hun var tilbage i sporten igen.

Signe er nu træner i Maeng-Ho / Team Odense Taekwondo Klub og afholder også kurser i selvforsvar for kvinder i klubben – og udenfor klubben.

Hun er uddannet fysioterapeut og træner til daglige mange sportsfolk i træningsoptimering hos Training & Co i Munkebo og hvis de skal hurtigt over skader. Selvfølgelig er hun specialist i folk der dyrker kampsport, boksning m.m.

Til sin 4. dan graduering skrev Signe en afhandling om træningsoptimering og måden at træne på for at undgå skader i Taekwondo- sporten.
Den afhandling har ført til at hun nu skal afholde kurser under Taekwondo Life Academy i netop træningsoptimering. Kurserne henvender sig til trænere i klubber rundt i landet.

Signe er målrettet og har allerede planer for hendes udvikling frem mod en 5. grad af Taekwondo.
Men i de her dage nyder hun lige sin nye titel og træner lidt mere roligt end hun har gjort de sidste måneder op til den store graduering.

Ud over at være stolt af sin 4. grad kan Signe også være stolt over at være eneste kvinde på Fyn med denne grad og blandt de absolut yngste kvinder i Danmark der opnår 4. dan.
Det siges også, at det kun er 1 ud af 50.000 personer der opnår 1. grad der når videre til 4. grad – i hele verden.

 

1 Comment

  1. [url=https://www.viagrapascherfr.com/]More info!..[/url]

Skriv et svar